Bilgi İşlem Daire Başkanlığı -

Hosting Hizmeti Nedir

gelişim üniversitesi
  1.   Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
  2. Haberler


Hosting Hizmeti Nedir



Hosting hizmeti nedir ve hangi amaçla kullanılmaktadır? Kişi ve kurumlara ait olan web sayfalarının ve sitelerinin, aksama olmadan kesintisiz şekilde internet aracılığıyla yayında olmasını sağlayan, web sitesi yayınlama hizmetine hosting denilmektedir. İnternet üzerinden web sayfanızı yayınlamak ve bu sayfanın erişilebilir olmasını istiyorsanız, ilk olarak hosting almanız gerekmektedir.

Hosting sadece web sayfası hizmetinde kullanılmaz. Bunun yanı sıra, kişilerin sosyalleşerek bilgi alışverişi yaptıkları forumlarda da kullanılır. Hostingin birden fazla avantajı vardır. Bu hizmet; kullanılan sayfaların hız oranını yükseltir ve olası saldırıların önüne geçecek yazılıma sahiptir. Ayrıca dünyanın her alanından erişilebilir olması için web sunucularının en kaliteli veri merkezlerinden hizmet vermesi, web sayfasında oluşması muhtemel olan veri kayıplarına karşı yedekleme yapılması da hosting hizmeti kapsamının faydalarındandır.

Hosting Seçenekleri Nelerdir

Hosting seçeneklerini gruplara ayırarak inceleyecek olursak;

Wordpress hosting: Bu hizmet alanı, wp alanına özel olarak optimize edilmiştir. Yüzde yüz uygulama uyumluluğu sağlamaktadır.

Linux hosting: Linux hostingle sayfalarınızı hızlı şekilde yüklersiniz, veri tabanınızı kontrol paneli üzerinden oluşturursunuz. Ayrıca yüzde yüz uygulama uyumluluğu sayesinde sitenizin hız sorunu olmaz.

Windows hosting: Microsoft yazılım teknolojileri, esnek ve kolay web yazılımlarının tasarlanabilmesinde, sıklıkla tercih edilen bir uygulamadır.

Kurumsal hosting: İşletmelere özel tasarlanan bu uygulama sayesinde; Gelişmiş güvenlik tanımlamaları, yüksek e-posta kotası, yüksek ssd disk alanına sahip olabilirsiniz.

Bulut sunucu: Kişiye özel donanımsal kaynakların içerisinde bulunduğu sunucu hizmetleridir.

Dedicated server: Bu uygulamanın bir diğer adı da, fiziksel sunucudur. Hosting hizmeti arasında bulunan uygulama, barındırma hizmetleri arasındaki en büyük ve en güçlü hizmettir.

Hosting Güvenliğinin Sağlanması

Hosting güvenliğinin sağlanması için;

• Güçlü şifreler kullanılmalı.

• Sosyal medya ve e-posta kutularında kullanılan şifreler, hosting alanında kullanılmamalı.

• Hosting hesabında şifre aracılığı ile erişilen veritabanı gibi alanların hepsinde farklı şifreler kullanılmalı.

• Hosting hesabınıza erişim tarihlerinizi ve dosyalar üzerinde yapmış olduğunuz düzenleme tarihlerini, not olarak alın. Sistem kayıtlarından, bilginiz haricinde hesabınıza erişim veya düzenleme yapılıp yapılmadığını bu şekilde kontrol edebilirsiniz.

• Güvenilir olan kaynaklardan edindiğiniz eklentileri kullanın. Kaynağı belli olmayan yazılım sistemlerini hosting hizmeti alanı içerisinde kurmayın ve kullanmayın.


Haberler