Bilgi İşlem Daire Başkanlığı -

Perculus Toplantı Sistemi

gelişim üniversitesi
  1.   Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
  2. Haberler


Perculus Toplantı Sistemi



Koronavirüs salgını nedeni ile hem iş sektörü hem de eğitim sektörü pek çok alanda zorluklarla karşı karşıya kalmıştır. İş hayatında yaşanılan “Evden Çalışma Programı” sisteminin en büyük kurtarıcısı Perculus toplantı platformu olmuştur. Ülkeler içerisinde yaşanılan salgınlar, doğal afetler, savaşlar ve buna benzer ne yaşanırsa yaşansın devam eden tek gerçeklik; ekonominin devamlılığıdır. Bu nedenle de Perculus sistemi hemen hemen her iş alanının evden idare edilebilir olmasını sağlamıştır.

Eğitim hayatında yaşanılan zorluklardan birisi de; öğrencilerin eğitim kurumlarına gitmeden, uzaktan eğitim sistemleriyle ders faaliyetlerini sürdürmek zorunda olmalarıdır. Üniversite eğitimleri, hayatımızın içerisinde çok önemli bir yere sahip olmaktadır. Eğitimlerin tam alınamadığı bir üniversite hayatının sonrasında, iş alanlarında başarı elde edilmesi mümkün değildir. Tam da bunun için perculus toplantı sistemi, şuan ülkemizdeki her öğrencinin en büyük yardım kaynağıdır.

Üniversitelerdeki eğitimlere yaşanılan covid-19 salgını sebebi ile uzaktan devam edilmektedir. Perculus sistemi sayesinde öğrenciler ve öğretmenler gerek eğitim hayatlarına devam edebilir, gerekse ders faaliyetleriyle ilgili olarak toplantılar düzenleyebilir. Öğrenciler ve öğretmenler perculus sistemi üzerinden aynı linkte verilen sayfaya giriş yaparak, eğitimlerine yüz yüze düzeyinde devam edebilirler. Sistem içerisinde kamera ve mikrofon özelliği yer almaktadır. Bu özellikler sayesinde isteğe bağlı olarak kamera ve mikrofon açık veya kapalı kullanılabilir. Ayrıca platformun bir diğer özelliği ise kişiler arası özel mesajlaşma sisteminin olmasıdır. Bu özellik sayesinde kişiler arasında özel mesajlaşma yapılabilir.

Perculus sistemini kullanabilmek için, yapılacak işlemleri maddeler halinde belirtecek olursak;
  • Canlı oturuma giriş yapabilmek için öncelikle sisteme giriş yapılmalıdır
  • Sisteme girişi, kullanıcı adınız ve şifreniz ile birlikte yapabilirsiniz
  • Kullanıcı adınız ve şifreniz yoksa sisteme giriş yapabilmek için, size gönderilen davet kodunu kullanabilirsiniz
Kolay ve pratik kullanımı olan Perculus toplantı sistemi sayesinde, evinizden hem işlerinizi ilerletebilir hem de eğitim hayatınıza devam edebilirsiniz.

Haberler