Bilgi İşlem Daire Başkanlığı -

DDOS NEDİR?

gelişim üniversitesi
  1.   Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
  2. Haberler


DDOS NEDİR?


...


DDoS nedir ne ise yarar?

Distributed Denial of Service (Dağıtık Hizmet Engelleme) kısaca DDoS, bir sistemi belirli kapasite sınırlarının üstünde veriye maruz tutma yoluyla düzenlenen saldırılar sonucu kullanıcıların sisteme veya siteye girişinin engellenmesidir.

DDoS atmak suç mu?

5237 sayılı TCK'nun 244/1. maddesi uyarınca “Bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen veya bozan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” O halde, DDoS saldırıları “bir bilişim sisteminin işleyişinin engellenmesi” fiiline karşılık geldiğinden, TCK m. 244'te öngörülen suça vücut vermektedir.

DDoS atarsak ne olur?

Bunun sonucunda normal trafiğinin üzerinde bir veri trafiğine maruz kalan hedef sunucu bu yükü kaldıramaz ve çalışamaz hale gelir. Başka bir deyişle, saldırının sonucunda hedef sunucunun sağladığı hizmet aksar ve müşterilerin web sitesine erişimi engellenmiş olur.

DDoS nasıl yapılır?

En etkili DDoS ataklar, mobil telefon, bilgisayar veya Nesnelerin İnterneti cihazların kontrolünü, onlara yerleştirdikleri Malware'lar ile sağlayan Botnetler tarafından yapılmaktadır. Saldırganlar Botnetleri istedikleri zaman uzaktan kontrol ederek DDoS saldırısı yapabilirler.

DDoS Saldırısı Nasıl Önlenir?

1-Sistem güncellemelerinin zamanında ve eksiksiz yapılması
2-Anti virüs programları kullanılması
3-Güvenlik duvarının aktif biçimde kullanılması
4-Güvenli e-posta trafiği için gereken filtrelerin kullanılması ve spam trafiğin engellenmesi

Haberler