Bilgi İşlem Daire Başkanlığı -

Google Chrome Hakkkında Bilgiler.

gelişim üniversitesi
  1.   Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
  2. Haberler


Google Chrome Hakkkında Bilgiler.


...


Google Chrome Nedir, Ne İşe Yarar?
Google Chrome WebKit oluşturma motoru ve uygulama geliştirme yapısı gibi açık kaynaklı bileşenlere dayanarak derlenmiş Googletarafından geliştirilmiş bir web tarayıcısıdır.
 
Google Chrome Web Tarayıcı Nedir?
Google Chrome, internete en çok kullanılan ve kullanıcılar tarafından tercih edilen birinci tarayıcıdır ve şu anda Statcounter’a göre %65.89 pazar payına sahiptir ve ücretsiz olarak kullanılabilir.
Tarayıcının adı, grafik kullanıcı arayüzü çerçevesi için kullanılan terimden türetilir.

Chromium Projesi
Chromium, Google Chrome’un arkasındaki ücretsiz yazılım projesidir. Google tarafından yapılan kısmi proje, BSD kullanım lisansı kapsamındadır. Projenin diğer kısımları MIT Lisansı, Ms-PL ve üçlü MPL/GPL/LGPL lisansı da dahil olmak üzere çeşitli izinli açık kaynaklı lisanslara tabidir.
Bu projenin temel amacı, daha fazla kararlılık, hız ve güvenlik sağlayan bir tarayıcı sağlamak ve aynı zamanda basit ve verimli bir kullanıcı arayüzü sağlamaktır.
Chromium, Chrome’un aynı tasarım özelliklerine sahip, ancak farklı bir logoya sahip ve Google şirketinin ticari ve teknik desteğini içermeyen temel bir tarayıcıdır.
Chromium tarayıcısının ilk beta sürümü 2 Eylül 2008’de yayınlandı. Daha sonra, tarayının 1.0 sürümü 11 Aralık 2008’de halka açık olarak yayınlandı.
Chromium tarayıcı Microsoft Windows platformları için 50’den fazla dilde kullanılabilir.
 
 
Chrome Tarihi
Google Chrome, 2 Eylül 2008’de resmi olarak piyasaya sürüldü. Microsoft Windows için 43 dilde beta bir sürümdü ve tarayıcı pazarının hızla %1’ine yaklaşmıştı.
2 Eylül’de, ilk beta sürümü için hizmet şartlarının bir bölümüne odaklanan Chrome tarayıcısıyla aktarılan tüm içerik için Google’a lisans verilmişti.
Ancak hizmet şartları bölümüne Google’ın genel hizmet şartlarının aynısı yanlışlıkla dahil edildi.
Google, aynı gün içerisinde metnin yanlışlıkla diğer ürünlerden alındığını ve hizmet bölümüne eklendiğini ve bu bölümün de kaldırıldığını söyledi.
Sonuç olarak tarayıcının Google’a bilgi aktarıp aktarmadığı ve eğer öyleyse ne tür bilgilerin gönderildiği konusunda endişeler olmuştu.
 
Özellikleri
Güvenlik ve İstikrar
Tarayıcıyı tasarlamanın birincil hedefleri arasında, mevcut tarayıcıların sunduğu güvenliği, hızı ve kararlılığı daha da geliştirmekti.
Kullanıcı arayüzünde de önemli değişiklikler yapıldı. Chrome, 26 farklı Google kod kütüphanesinden ve  Netscape gibi üçüncü parti yazılımlar ile oluşturuldu.
 
Hız
Birçok web sitesi, JavaScript için Benchmark aracını ve ışın izleme ve kısıtlama çözümünü içeren Google’ın kendi özel hesaplama testlerini kullanarak performans testleri gerçekleştirmiştir.
Dolayısıyla, Chrome’un Safari, Firefox, Internet Explorer dahil olmak üzere rakiplerine kıyasla çok daha hızlı performans gösterdiğini bildirdiler.
 
 
 
 
 


Haberler