Hosting seçeneklerini gruplara ayırarak inceleyecek olursak;
Wordpress hosting: Bu hizmet alanı, wp alanına özel olarak optimize edilmiştir. Yüzde yüz uygulama uyumluluğu sağlamaktadır.
Linux hosting: Linux hostingle sayfalarınızı hızlı şekilde yüklersiniz, veri tabanınızı kontrol paneli üzerinden oluşturursunuz. Ayrıca yüzde yüz uygulama uyumluluğu sayesinde sitenizin hız sorunu olmaz.
Windows hosting: Microsoft yazılım teknolojileri, esnek ve kolay web yazılımlarının tasarlanabilmesinde, sıklıkla tercih edilen bir uygulamadır.
Kurumsal hosting: İşletmelere özel tasarlanan bu uygulama sayesinde; Gelişmiş güvenlik tanımlamaları, yüksek e-posta kotası, yüksek ssd disk alanına sahip olabilirsiniz.
Bulut sunucu: Kişiye özel donanımsal kaynakların içerisinde bulunduğu sunucu hizmetleridir.
Dedicated server: Bu uygulamanın bir diğer adı da, fiziksel sunucudur. Hosting hizmeti arasında bulunan uygulama, barındırma hizmetleri arasındaki en büyük ve en güçlü hizmettir.
Hosting güvenliğinin sağlanması için;
• Güçlü şifreler kullanılmalı.
• Sosyal medya ve e-posta kutularında kullanılan şifreler, hosting alanında kullanılmamalı.
• Hosting hesabında şifre aracılığı ile erişilen veritabanı gibi alanların hepsinde farklı şifreler kullanılmalı.
• Hosting hesabınıza erişim tarihlerinizi ve dosyalar üzerinde yapmış olduğunuz düzenleme tarihlerini, not olarak alın. Sistem kayıtlarından, bilginiz haricinde hesabınıza erişim veya düzenleme yapılıp yapılmadığını bu şekilde kontrol edebilirsiniz.
• Güvenilir olan kaynaklardan edindiğiniz eklentileri kullanın. Kaynağı belli olmayan yazılım sistemlerini hosting hizmeti alanı içerisinde kurmayın ve kullanmayın.