Kartlı Geçiş Sistemleri

Kartlı Geçiş Sistemleri

Kartı geçiş sistemleri, kart ve kart okuyucularının birlikte çalışması ile izin gereken noktalarının erişimini sağlayan sistemlerdir. İzin gereken noktaları, iş yerlerine giriş yapmak isteyen işçiler, güvenlik altında tutulması gereken tehlikeli kimyasalların bulunduğu odaları kullanma yetkisi olan görevliler, apartman ve daire girişleri, okullar, hastaneler ve hatta metro, otobüs gibi toplu taşıma araçları için bu kartlı geçiş sistemleri kullanılmaktadır.

Kartlı Geçiş Çeşitleri:

• Anti Terör mantar bariyer sistemleri
  • Yol blok sistemleri
  • Turnike geçiş sistemleri
  • Akıllı kart sistemleri ile tarama ve tanımlama
  • Otopark Geçiş Sistemleri
  • Turnike ve bariyerler
  • Trafik Ekipmanları

Sağladığı Kolaylıklar

Kurum ya da kuruluşlara yetkisiz ve izinsiz olan şahısların girişlerine engel olmaktadırlar. Ayrıca bu sistemler sayesinde kayıt işlemi de sağlanabilmektedir. Geçmişe yönelik olarak yapılan faaliyetlerin izlemesi mümkündür. Kişisel kartlar yardımıyla okuyucuda adı ortaya çıkan personelin giriş ve çıkış zamanı fazladan bir çabaya girmeksizin kontrol altına alınabilmektedir.

Kullanım Alanları

• Okul, kütüphane ve stadyumlar
  • Toplu eğlence alanları
  • Askeri lojman, gazino ve tesisler
  • Emniyet binaları ve karakollar
  • Sinema ve tiyatro salonları
  • Apartman ve site giriş çıkışları
  • Fabrika ve tesis binaları

Çalışma Şekli

Kullanıcılara verilen Mifare veya Proximity olarak tabir edilen ve içerisinde elektronik olarak kişinin kimlik bilgileri taşıyan kartlar sayesinde izin verilen alanlara giriş ve çıkış sağlanır. Giriş çıkış yapılabilmesini sağlayan bu kartlarda manyetik bantlar da bulunur. Bu kartları kart okuyucuya 5-10 santimetre yaklaştırıldığı takdirde ya da dokundurulduğunda kart, okuyucu ile iletişime geçer ve giriş ya da çıkışa izin verir. Aksi bir durumda giriş izni yok ise sistem uyarı vermekte ve girişi izini verilmez.
Kartlı geçiş sistemleri kullanılarak yapılan tüm giriş çıkış bilgileri bilgisayar ortamına kaydedilmektedir. Bu sayede hangi personelin hangi zaman içinde hangi kapıdan giriş ya da çıkış yaptığı kolayca takip edilebilmektedir.