Proxy ayarlarının nasıl yapılabileceğini, işlem sırası ile açıklayacak olursak;
1. Google chrome açılır ve sağ üst kısımdan, araçlar başlığı tıklanır
2. Açılan menüden internet seçenekleri başlığı seçilir
3. Ayarlar penceresinden, gelişmiş ayarları göster seçeneği tıklanır
4. Ağ başlığı altında yer alan Proxy ayarlarını değiştir seçeneği tıklanır
5. İnternet seçenekleri alanından, bağlantılar sekmesi açılır
6. Sağ altta bulunan yerel ağ ayarları seçilir
7. Ayarları otomatik algıla ve otomatik yapılandırma komut dosyası kullan seçenekleri tıklanır
8. Adres kutusuna akademik personel, idari personel veya öğrenciler için hangisini tercih edecekseniz o şekilde adres bilgisi girilebilir
9. Örneğin; https://proxy.hitit.edu.tr/akademik.pac şeklinde
Proxy nedir sorusunu bilen kullanıcının, bilmesi gereken bir diğer konu da Proxy türleri olmaktadır. Proxy sunucuları, çevrimiçi gizliliğini saklama özelliklerine göre 3 temel gruba ayrılır;
Elit Proxy Sunucuları: Web trafiğinizi şifreleme ve IP adresinizi tamamen gizleme konusunda, oldukça başarılı bir sunucudur. Alanındaki en hızlı bağlantıların kurulmasını sağlar. Özellikleri nedeniyle ücretsiz olarak kullanılmamaktadır.
Saydam (Transparent) Proxy Sunucuları: En fazla tercih edilen ve ücretsiz olan bir Proxy çeşididir. Bu uygulamada veri trafiği için herhangi bir şifreleme yoktur. Ayrıca IP gizleme işlemini tam anlamı ile gerçekleştiremeyebilir.
Anonim Proxy Sunucuları: IP adresinin, gizlenmesi amacı ile kullanılır. Bu amaçta da, oldukça başarılı bir sistemdir. Hız bakımından kullanıcıların beğenisini toplamıştır. Fakat veri şifreleme özelliği açısından, sistemin eksiklikleri vardır. Ücretli, ücretsiz ve kotalı şekilde kullanılabilir.