Siber Saldırı Nedir?

Siber Saldırı Nedir?

FİBER SALDIRI NEDİR?

Cep telefonu, sosyal medya, web siteleri ve e-posta aracılığı ile bir kişi ya da grup tarafından bireyi küçük düşürücü duyuru ve yayınlar yapılmasına siber saldırı denir. Bu saldırılar sonucunda sitelere veya bilgisayarlara trojanlar ve solucanlar sokulabilir. Açıklar bulunarak bilgiler ele geçirilebilir veya yok edilebilir.

Siber Saldırı Ne Amaçla Yapılır?

Siber saldırı yapan kişiler, bu eylemi çeşitli amaçlar doğrultusunda gerçekleştirirler. Kötü niyetli bir biçimde yapılan bu saldırılarda asıl hedef genellikle maddi çıkar elde etmektir.

Siber Saldırı Türleri Nelerdir?

Malware Siber Saldırısı
Phishing Siber Saldırısı
Cryptojacking Siber Saldırısı
Passwords Attack Siber Saldırısı
Eavesdropping Attack Siber Saldırısı
Birthday Attack Siber Saldırısı

Siber Saldırılara Karşı Ne Yapılmalıdır?

Fortinet Küresel Tehdit Görünümü raporuna göre tehlikeli web siteleri, posta kimlik avı, doğrudan yapılan saldırılar ve bu doğrultuda ortaya çıkan riskler her geçen gün artmaktadır. Aşağıda sıralanan yöntemler hacker siber saldırısı çözümü olmasa da bu tür durumlardan korunmak için bir hayli etkilidir.

Siber savaşın en temel amacı nedir?

Siber savaş, bir devletin, başka bir devletin bilgisayar sistemlerine veya ağlarına hasar vermek ya da kesinti yaratmak üzere gerçekleştirilen sızma faaliyetleridir.