Teamviewer Nedir?

Teamviewer Nedir?

Teamviewer nedir ve bu sistemin kullanım amacı ne olmaktadır? Teamviewer sistemi sayesinde, iki bilgisayar arasında bağlantı kurulabilir. Yani iki farklı alanda olan bilgisayar, birbirine bağlanarak işlem yapılması sağlanır. Bilgisayarlar arasında, uzaktan kumanda sistemi olarak da adlandırabileceğimiz sistem, pek çok konuda kişisel destek alınmasını sağlar.

Teamviewer sistemi masaüstü bilgisayarlarda ve dizüstü bilgisayar (laptop) uygulamalarında kullanılabilir. Bu sistemin en temel amaçları; masaüstü paylaşımları ve dosya transferleri olmaktadır. Kullanılması istenilen her iki bilgisayarda da, programın yüklenmiş olması sistemin kullanılması için yeterlidir. Örnek vererek konuyu açıklayacak olursak; bilgisayarınızda oluşan sistemsel ya da tekniksel bir sorun nedeniyle, konusunda bilgi sahibi olan bir tanıdığınız bu program sayesinde bilgisayarınıza bağlanarak, sorunu sizin yerinize çözüme ulaştırabilir. Örnekte verdiğimiz şekli ile de görüleceği gibi, teamviewer nedir sorusunun yanıtı, özellikle bilgisayarların tekniksel konusunda bilgi sahibi olmayanlar için, oldukça yararlı olacaktır.

Teamviewer Ne İşe Yarar

Teamviewer uygulamasının, kullanıcılara sunduğu olanaklardan bahsedecek olursak;

• Uzaktan bilgisayar bakımının yapılması
• Toplantı düzenlenmesi
• Sunum yapılabilmesi
• Uzak bilgisayarlara ve sunuculara erişim
• Bilgisayar için gerekli olan, tekniksel bakımların yapılması
• Bilgisayar yönetimi yapılabilmesi
• Ekip çalışmalarının yapılabilmesi
• Ofis veya eğitim için gerekli olan programların, kısa ve hızlı şekilde yapılması
• Grup sohbetlerinin düzenlenebilmesi
• Bilgisayar ve kişi listenizde bulunan kişilerle, hızlı bağlantının kurulabilmesi
• Toplantıların sesli ve videolu kayıtlarının yapılabilmesi

Teamviewer Nasıl Kullanılır

Peki, teamviewer nasıl kullanılır? Öncelikle bilgisayara teamviewer programı indirilmelidir. Program indirildikten sonra, “Kur” ya da “Sadece başlatın” bölümü seçilmelidir. Eğer programı birkaç defa kullanacaksanız, sadece başlatın diyebilirsiniz. Bu seçenek kurulum yapmadan, programın başlatılmasını sağlamaktadır.

Program kurulumu yapıldıktan sonra ekrana; ID, şifre, karşı tarafın ID alanları çıkacaktır. Burada kontrol edilmesini istiyorsanız yani sizin bilgisayarınıza bağlanılmasını istiyorsanız, ID’nizi ve şifrenizi karşı tarafa iletmelisiniz. Eğer gerekli kontrolleri yapacak taraf sizseniz, “Karşıdaki kişi ID” alanını doldurmalısınız. Belirttiğimiz işlemler gerçekleştirildikten sonra, karşılıklı iki bilgisayar arasında, bağlantı kurulmuş olacaktır.

Bilgisayar harici telefonda da bu uygulamayı kullanmak için, telefonunuza Teamviewer QuickSupport yüklemelisiniz. Programda teamviewer olan sürüm bilgisayarları ve diğer telefonları kontrol etmek için kullanılabiliyor. Ama telefon, tablet kontrol etmeyi her cihaz desteklemiyor. Belirttiğimiz diğer Teamviewer QuickSupport uygulaması ile telefon ya da tabletten uzaktan kontrol yapabilirsiniz.

Teamviewer nedir sorusunun yanıtını öğrenen pek çok kişi, bu uygulama sayesinde her alandaki işlerini çok daha hızlı ve kolay şekilde yapabilmektedir. Gerek öğrencilerin, gerekse iş hayatındaki kişilerin hayatlarını kolaylaştıran program, alanında popüler bir yere sahip olmaktadır.