Uzaktan toplantı sistemleri nelerdir? Uzaktan toplantı programları ile günümüzde her alanda faaliyet yapılmaktadır. Uzaktan eğitim ve iş hayatının evden ilerletilmesi gibi koşullarda teknolojinin kişilere oldukça büyük yararları vardır. İnternet üzerinden kurulan bu bağlantılar sayesinde iş hayatının içerisinde yer alan kişiler güncel toplantılarını yapabilirken, öğrencilerde eğitim hayatlarına devam edebilirler.
Dünya genelinde ve ülkemizde de son yıllarda sıklıkla kullanılan, toplantı sistemleri hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Farklı şehirlerde ilerletilen iş projeleri ve uzaktan eğitim hayatının devamlılığı için online olarak düzenlenen toplantılar tercih edilir. Peki, bu sistemler içerisinde neler yer almaktadır?
Microsoft Teams: Microsoft teams uygulaması 2017 yılında kullanıma sunulmuştur. Çalışanların çevrim içi platformda toplanmasını sağlayan bu sistem sayesinde;
-
Düzenli toplantılar yapılabilir
-
Güncel bilgiler paylaşılabilir
-
Video konferans yapılabilir
-
Gerçek zamanlı tartışmalar yapılabilir
-
Belge paylaşımı gerçekleştirilebilir
Perculus: Perculus uygulaması ile online toplantı, eğitim ya da seminerler yapılabilir. Kamera ve mikrofon kullanılabilir, dokümanlar paylaşılabilir ve sunum yapılabilir. Perculus sisteminde şuanda İngilizce ve Türkçe dilleri desteklenmektedir. Lisans satın alınması durumunda, yeni diller de eklenebilir. Kamerası ve mikrofonu olmayan katılımcılar ise Perculus’ta mesaj yazarak kendilerini ifade edebilirler.
Google Meet: Google hesabına sahip olan herkes, Google Meet uygulamasını kullanabilir. Uygulama sayesinde 60 dakikaya kadar görüşmeler yapılabilir ve 100 katılımcı aynı anda bu uygulamada yer alabilir. Google Meet programı, şirketler, okullar ve diğer kuruluşlar için 250 kişilik kurum içinde ya da dışarıdan katılımcı sağlayarak toplantı gerçekleştirebilme özelliğine sahiptir. Ayrıca 100.000 kişilik canlı yayın yapma özelliği de bulunmaktadır.