Yapay zeka (AI), makinelerin deneyimden öğrenmesini, yeni girdilere uyum sağlamasını ve insan benzeri görevleri gerçekleştirmesini mümkün kılar. Bugün duyduğunuz çoğu AI örneği - satranç oynayan bilgisayarlardan kendi kendine giden arabalara kadar - derin öğrenme ve doğal dil işlemeye dayanmaktadır.
Yapay zeka hakkında neler biliyorsunuz?
Yapay zeka, en basit şekilde belirli görevleri yerine getirmek için insan zekasını taklit eden ve topladıkları bilgileri yineleyerek kendilerini geliştirebilen sistemler olarak tanımlanır. Yapay zekayı günümüz teknoloji sistemlerinden ayıran en önemli özellik insan zekasını taklit edebilmesidir.
Yapay zeka neyi taklit ediyor?
Halk arasında, yapay zeka kavramı genellikle insanların insan zihni ile ilişkilendirdiği öğrenme ve problem çözme gibi bilişsel eylemleri taklit eden makineleri tanımlamak için kullanılır.
Günümüzde yapay zeka ile neler yapılmaktadır?
Bu sebeple, yapay zekâ; sesli asistanlar, dil çevirileri, öneri sistemleri, navigasyon, sosyal güvenlik, sağlık hizmetleri, e-ticaret ve yardımcı robot uygulamalarıyla günlük hayatımızda yer almaktadır. Siber güvenlik ve savunma sanayi gibi sektöre özel stratejik çalışmalarda da kullanılmaktadır.
Yapay zeka nedir 5 örnek?
Yapay zeka örnekleri arasında otomatik dil tercümesi, görüntü işleme, ses tanıma, otonom araçlar, akıllı ev sistemleri, oyunlar, chatbotlar ve daha pek çok uygulama bulunur.
Yapay zeka en çok nerede kullanılır?
Yapay zeka teknolojisinin en çok kullanıldığı iş alanı şüphesiz askeri alandır. Savunma alanında insansız hava araçları, haberleşme, istihbarat ve çeşitli ulaşım konularında büyük avantaj sağlamaktadır.
Yapay zeka avantajları nelerdir?
İnsan Kaynaklı Hataları Azaltır.
Verimliliği Arttırır.
Karar Verme Sürecine Hız Kazandırır.
Mal ve Hizmet Maliyetini Azaltır.
Tekrarlayan Görevleri Mükemmel Şekilde Yapar.
7/24 Kullanılabilirlik.
Sağlık Hizmetleri.
Tehlikeli Görevler.
Yapay zeka dezavantajları nelerdir?
İş kaybı
İnsanlık İçin Bir Risk Oluşturma
Yanlış Olabilir
Geliştirilmesi Maliyetli
Orijinal Yaratıcılık Yok
Son Derece Zor Görevleri Yerine Getiremez
Savaşların Yıkıcılığını Arttırabilir
Yapay Zekanın Yetenekleri, Eğitildiği Veri Kümesiyle Sınırlıdır